Lees onze update!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online | Afmelden
Pensioennieuws
februari 2024
Aansluiting MCO Health
Wisselingen in het bestuur
Wisselingen in het verantwoordingsorgaan
Update nieuwe pensioenregeling
Toeslag per 1 januari 2024
Resultaten risicopreferentie-onderzoek
Onze actuele Beleidsdekkingsgraad
 
Aansluiting MCO Health
Per 1 januari 2024 is MCO Health in Almere een nieuw aangesloten onderneming bij Pensioenfonds Alliance. MCO Health is 5 jaar geleden overgenomen door Nestlé Health Science en richt zich op de verkoop van supplementen. Ze zijn al 40 jaar actief in Nederland. Enkele lokale merken zijn Orthica, AOV en Minami, daarnaast worden er internationale merken van Nestlé Health Science gebotteld en gedistribueerd zoals PURE en Vital Proteins. In Almere is een gedeelte gericht op het bottelen van supplementen. De rest van de organisatie heeft (als onderdeel van Nestle Health Science Benelux) een commerciële focus. MCO Health is een 100% dochter van Nestlé NL.
 
Wisselingen in het bestuur
Per 1 januari 2024 is Marinus Leenstra afgetreden als lid van het bestuur van Pensioenfonds Alliance. Marinus is vanaf 1981 onafgebroken in diverse rollen lid geweest van het bestuur, dus ruim 43 jaar! Hij was onder meer lid van het dagelijks bestuur en voorzitter van de beleggings­advies­commissie.

Het bestuur bedankt Marinus voor zijn grote betrokkenheid en inzet voor het fonds gedurende de afgelopen decennia.
Per 1 januari is Hein van de Kamer Marinus opgevolgd. Hij is door de pensioengerechtigden gekozen en is al eerder jarenlang lid geweest van het bestuur namens de actieve deelnemers.

Hein heeft ruim 30 jaar op het hoofdkantoor in Nederland gewerkt in diverse leidinggevende functies. Eerst bij de commerciële divisie en later de divisie operations. Ook is hij vele jaren betrokken geweest bij het werk van de ondernemingsraad.
Daarnaast is Martijn Lincklaen Arriens per 1 januari toegetreden tot het bestuur als aspirant-lid. Hij is door de actieve deelnemers gekozen als opvolger van Raymond Mulder die Nestlé per 1 juni 2023 heeft verlaten. Hij gaat zich het komende jaar inwerken en zal de benodigde pensioenopleidingen volgen.

Martijn is werkzaam bij de nieuw toegetreden onderneming MCO Health als HRBP Nestlé Health Science Benelux. Voor deze rol bezoekt hij de kantoren in Oosterhout, Brussel en Almere. Voorheen is hij onder meer werkzaam geweest bij Heineken, Maersk en Allied Domecq.
 
Wisselingen in het verantwoordingsorgaan
Per 1 december is Hans Monster benoemd als lid van het verantwoordingsorgaan (VO) namens de werkgever. Hij is de opvolger van Nick Klein Douwel. Hans is werkzaam bij Nestlé in Amstelveen als overhead and operations controller Benelux. In 2001 is hij bij Nestlé begonnen als gevolg van de acquisitie van Purina en heeft voor Nestlé onder meer in Zweden en Australië gewerkt.

De andere leden van het VO zijn Louis Sanders (namens pensioengerechtigden) en Floris Buter (namens de actieve deelnemers).
 
Update nieuwe pensioenregeling
Graag geven we je een update over waar we staan met de besprekingen over de nieuwe pensioenregeling.
Lees de update >
 
Toeslag per 1 januari 2024
Het bestuur heeft besloten om per 1 januari 2024 een toeslag te verlenen van:
4,11% op de aanspraken van de actieve deelnemers en
1,40% op de aanspraken van de inactieve deelnemers (pensioengerechtigden en gewezen deelnemers).
Lees verder >
 
Resultaten risicopreferentie-onderzoek
Vorig jaar hebben wij de resultaten van het risicopreferentie onderzoek gedeeld. De belangrijkste uitkomsten waren dat de meeste deelnemers een gemiddeld risico willen nemen met de beleggingen voor hun pensioen. Gepensioneerden hebben de voorkeur voor wat minder risico. Deelnemers met een hoger inkomen en jongeren kiezen vaker voor een hoger risico met de beleggingen. De sociale partners nemen de resultaten van dit onderzoek ook mee bij het uitwerken van de nieuwe pensioenregeling.
Lees meer over de resultaten >
Onze actuele Beleidsdekkingsgraad
De actuele dekkingsgraad van het pensioenfonds bedroeg eind 2023 118,5%. De beleidsdekkingsgraad (het 12-maands gemiddelde) was 119,7%. In deze dekkingsgraad is de indexatie per 1 januari 2024 van 4,11% voor de actieve deelnemers en 1,40% voor de pensioengerechtigden en gewezen deelnemers al verwerkt.
Beleidsdekkingsgraad december 119,7%
Lees meer over de financiële situatie van Pensioenfonds Alliance
Hebben wij jouw privé e‑mailadres al?
Geef je (privé) e‑mailadres aan ons door via Mijn pensioen. Zo mis je nooit informatie over jouw pensioen, ook niet als je uit dienst bent of gaat.
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
 
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.
© 2024 Stichting Pensioenfonds Alliance
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen klik dan hier.
Disclaimer